Fjerner burgere for å redde klimaet

//Fjerner burgere for å redde klimaet

Fjerner burgere for å redde klimaet

Fjerner burgere for å redde klimaet

– Å erklære klimakrise kan ikke være tomme ord.

FJERNER STORFEKJØTT: Fra september får man ikke lenger kjøpt produkter av storfekjøtt ved Goldsmiths Universitet i London. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix

FJERNER STORFEKJØTT: Fra september får man ikke lenger kjøpt produkter av storfekjøtt ved Goldsmiths Universitet i London. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
16. AUGUST 2019 KL. 8.50

Universitetet Goldsmiths i London har bannlyst storfekjøtt fra campus for å redusere klimautslippene sine. Fra september vil alle produkter av storfekjøtt som selges på universitetet bli fjernet.

Se hva de norske universitetene gjør lenger ned i saken.

I det kommende skoleåret, må studentene også betale en avgift på 10 pence (ca. 1 krone) for engangsflasker og plastkopper.

I tillegg planlegger universitet å øke antall solpanel, og bytte til en 100 prosent ren energileverandør, skriver The Independent.

– Det er umulig å ignorere det økende globale kravet om organisasjoner til å ta ansvar for å stanse klimaforandringer, sier professor Frances Corner, leder ved Goldsmiths.

– Å erklære klimakrise kan ikke være tomme ord. Jeg tror vi står overfor et definerende øyeblikk i vår globale historie, og Goldsmiths står skulder til skulder med andre organisasjoner som er villig til å handle og kutte karbonutslipp, fortsetter hun.

– Oppmuntrende

Universitetet har et årlig karbonutslipp på rundt 3,7 millioner kilo, men håper å være karbonnøytrale innen 2025.

Goldsmiths får ros fra Rosie Rogers fra miljøorganisasjonen Greenpeace i Storbritannia.

– Det er oppmuntrende å se at en institusjon som Goldsmiths ikke bare erklærer klimakrise, men faktisk handler, sier hun ifølge BBC.

– Fra energibruk, matsalg og plastforurensning – alle universiteter og organisasjoner med campus kan gjøre endringer som er bedre for planeten vår. Vi oppfordrer andre til å gjøre det samme, og å kutte alle bånd med finansiering fra fossilt brensel, fortsetter hun.

 

 

Åpnet 12 nye restauranter: Kraftig økte inntekter for Burger King

Selskapet bak burgerkjeden Burger King økte inntektene med 160 millioner kroner og åpnet 12 nye restauranter i fjor. King Food har mer enn doblet resultatet siden 2014.

FORTSETTER OPPTUREN: King Food, selskapet som står bak burgerkjeden Burger King, har doblet resultatet på fire år. I fjor økte inntektene med 160 millioner til over 900 millioner kroner.

Foto: Drew Angerer AFP

Publisert:Oppdatert: 11. august 2019 21:23, Publisert 11. august 2019 21:10

Selskapet bak burgerkjeden Burger King fortsetter å håve inn. King Food hadde en inntektsøkning på 161,8 millioner kroner fra 2017 til 2018. I fjor hadde selskapet inntekter på 902,8 millioner kroner.

Det fremkommer av ferske tall fra Brønnøysundregistrene.

Selskapet har dermed økt omsetningen med over 400 millioner kroner siden 2014, da King Foods inntekter var på 499,4 millioner kroner.

– Jeg er svært fornøyd med det som vi i har skapt i 2018, skriver administrerende direktør Rune Sandvik i King Food i en epost til E24.

2019-08-16T10:03:12+01:00