Fem måneder gammel baby død etter omskjæring

//Fem måneder gammel baby død etter omskjæring

Fem måneder gammel baby død etter omskjæring

Kjære universet

Kjære mørke masse

Jeg håper du slutter å føre mennesker bak lyset

Jeg håper vi slipper

At du styrer mennesker til overgrep

Overgrep mot barn

Vi håper på en verden uten overgrep

Overgrep mor barn finner sted uavbrutt

Voksne ser ikke

Er ikke våken

Omskjæring er bare en liten del av overgrepene

Mot våre barn

Mennesker behandler andre

Som de selv er blitt behandlet

Uten tanke

Jeg håper du slutter å styre foreldre til overgrep

Alle slags overgrep

Foreldre som nå straffes

For universets handlinger

Kjære universet

Vi er klare

Til å gå over i noe nytt

Gjør oss flytende

Gi oss forståelse

La oss vokse

Sammen

Omskjæringstyper Type 1 Type 2 Type 3

Kvinnelig omskjæring. Hvor mange land i Afrika praktiserer omskjæring? 28 land. 130 millioner kvinner. 3 millioner jenter hvert år jenter står i fare for å bli omskåret i dag. Hva vet dere om omskjæring av kvinner? Kvinnelig omskjæring er en gammel tradisjon i forandring. Flere og flere er i mot, men noen er også for, og ritualet gjennomføres fortsatt i mange land i verden. Omskjæring av jenter er farligere og langt mer omfattende enn omskjæring av gutter, og inngrepene kan ikke likestilles. I Norge er alle former for omskjæring forbudt. Også om det blir utført i utlandet. Både den som utfører og den som medvirker kan straffes med fengsel. Har også en avvergelsesplikt. Hvis man vet at en jente er i ferd med å bli omskåret. Alta kommune Flyktninghelseteamet.

Omskjæring av guttebarn

Fem måneder gammel baby død etter omskjæring

Foreldrene er siktet for uaktsomt drap.

25. MARS 2019 KL. 16.24

Den fem måneder gamle gutten ble sendt til sykehuset i den italienske byen Bologna, etter at foreldrene valgte å omskjære ham i sitt eget hjem fredag kveld. Det melder nyhetsbyrået Associated Press.

Guttens tilstand var kritisk, og natt til lørdag døde han av hjertestans og blødninger. Foreldrene er nå siktet for uaktsomt drap, og lokale myndigheter har startet en etterforskning av hendelsen.

Dødsfallet skjer kort tid etter at en to år gammel gutt døde av alvorlig blodtap i desember, etter en omskjæring på et flyktningmottak i en forstad til den italienske hovedstaden.

En tredjedel utføres ulovlig

Blant den romersk-katolske majoriteten av befolkningen i Italia er omskjæring et uvanlig inngrep. Mange muslimske innbyggere omskjæres imidlertid av kulturelle og religiøse grunner.

Ifølge BBC gjennomføres det hvert år om lag 5000 omskjæringer i landet, men mer enn en tredjedel av disse gjennomføres ulovlig av ikke-sertifisert helsepersonell.

Inngrepet er nemlig ikke tilgjengelig i det offentlige helsevesenet, og på en privatklinikk kan det koste fra 2000 til 4000 euro, eller mellom 20 000 og 40 000 kroner.

Foad Aodi, grunnlegger at forbundet for utenlandske leger i Italia (AMSI) har i lys av dødsfallet bedt helsemyndighetene om å blant annet senke prisene og gjøre det enklere å få gjennomført omskjæring av sertifisert helsepersonell for å hindre ulovlige omskjæringer.

2019-03-27T07:49:16+01:00