Klimatoppmøtet kom ikke i mål med vanskelige forhandlinger

//Klimatoppmøtet kom ikke i mål med vanskelige forhandlinger

Klimatoppmøtet kom ikke i mål med vanskelige forhandlinger

https://www.nrk.no/norge/klimatoppmotet-kom-ikke-i-mal-med-vanskelige-forhandlinger-1.14823052

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/de-er-helt-frakoblet-virkeligheten/71932088

 

Over 40 000 politikere og delegater ble flydd til Madrid og har bidratt med enorme karbonutslipp – og tidenes dårligste resultat.

Etter maratonforhandlinger som pågikk gjennom natten, over et døgn på overtid, kom ikke verdens land til enighet i klimatoppmøtet i Madrid.

– Dette betyr at vi ikke kan tro på at verdensledere skal bli enige, sier Miljøpartiet de grønnes talsperson, Arild Hermstad, som mener Erna Solberg må erklære klimakrise og sette i gang arbeidet med å kutte utslipp snarest.

Statsministeren sier det vil bli levert sterkere forpliktelser til neste års møte.

– Vi har fortsatt muligheten til å stoppe en klimakrise. Når vi ikke målene våre, da er vi virkelig i en krise, sier statsministeren, som selv er skuffet over utfallet, men beholder troen på at neste års møte vil bli det viktigste.

Vil produsere olje

– Jennifer Morgan i Greenpeace International mener at Norges troverdighet står og faller på oljeaktiviteten i Arktis. Hvordan kommenterer du det?

– Det er jeg uenig i. Jeg vet at Greenpeace ikke vil at vi skal produsere olje, men Norge kommer til å produsere olje fremover. Det er stor etterspørsel i verden etter dette, samtidig er Norge det landet som gjør mest for å bremse etterspørselen ved å produsere andre drivstofftyper, sier Solberg.

 

 

 

2019-12-15T18:55:32+01:00