Jobbannonse vekker oppsikt: Søker 20 cannabisdyrkere

//Jobbannonse vekker oppsikt: Søker 20 cannabisdyrkere

Jobbannonse vekker oppsikt: Søker 20 cannabisdyrkere

«Vi har forstått at det dessverre, hos deler av allmennheten, finnes et syn på cannabis som et livsfarlig rusmiddel. Det ser man som beklagelig da det i studie etter studie viser seg at medisinsk cannabis hjelper syke mennesker til å bli bedre », skriver pressetalsmann John Larsen i Aureum Life til avisen.

Jobbannonse vekker oppsikt: Søker 20 cannabisdyrkere

En noe uvanlig jobbannonse dukket torsdag opp i den statlige jobbsøkerdatabasen til Arbetsförmedlingen i Sverige.

DARREN ENGLAND / AAP

Publisert:Publisert 6. januar 2020 18:57

Nå kan hvem som helst søke jobb som cannabisdyrker i det svenske selskapet Aureum Agricol. Arbeidsplassen vil være i Hellas, og all cannabis som produseres brukes av selskapet til medisinske formål.

Man trenger ifølge annonsen ingen forkunnskaper, men må ha en «brennende interesse for å dyrke medisinsk cannabis».

Nå reagerer privatpersoner på at Arbetsförmedlingen tillater arbeidsgivere å søke etter cannabisdyrkere, skriver Aftonbladet. Arbetsförmedlingen gjør mange av de samme oppgavene i Sverige, som Nav gjør på denne siden av grensen.

Bryter ikke loven

Selv om cannabisdyrking i seg selv ikke er tillatt i Sverige, mener Arbetsförmedlingen at den ikke er ulovlig.

– Den bryter ikke med noen lov etter hva vi kan se, men vi vurderer at den kan oppfattes som støtende ut fra et etisk og moralsk perspektiv, sier sjef for digitale tjenester til arbeidsgivere Bengt Wiktorén i Arbetsförmedlingen til Aftonbladet.

Han forklarer at på bakgrunn av dette vil de nå kontakte selskapet for å diskutere saken.

«Vi har forstått at det dessverre, hos deler av allmennheten, finnes et syn på cannabis som et livsfarlig rusmiddel. Det ser man som beklagelig da det i studie etter studie viser seg at medisinsk cannabis hjelper syke mennesker til å bli bedre», skriver pressetalsmann John Larsen i Aureum Life til avisen.

 

 

 

2020-01-06T21:27:26+01:00