Dyrke inne

/, Odin/Dyrke inne

Dyrke inne

Dyrke inne

Frigg sender ut en del bilder og video på Snapchat som viser vår dyrkning av grønnsaker inne. Det er mange der ute som har lyst å gjøre det samme og det har kommet en del forespørsler på hva slags utstyr vi bruker og hvordan vi gjør det. Så her kommer en artikkel på hvorfor og hvordan vi har gjort det, så langt,…

Dyrking var noe vi ikke kunne noe særlig om. Etter vi tok valget med å bli veganer så kom også et ønske om å dyrke litt selv. Etter å ha satt seg mer inn i ernæring rundt med å være veganer, begynte jakten på de gode grønnsakene. Det meste fant vi i dagligvarebutikkene, men Grønnkål slet vi ofte med å få tak i, og ofte var den av dårlig kvalitet. Det skapte ganske mye irritasjon, spesielt til hun som var avhengig av dette i smoothie og grønnsaksjuice.:-) Så vi begynte å se på hvordan muligheten var å dyrke dette selv. Alt informasjon fant vi på nettet, bare søk på hydroponics(hydroponi) på Youtube så finner man video om temaet.

Etter mer leting på det store internett kom vi over Biotabs som kunne brukes i hydroponi. Med biotabs sine produkter får man organisk næring i systemet, og sjekk av PH verdier ++ trengs ikke.  Det er bare å tilsette Biotabs sine bakterier-produkter under blanding av vekstmediumet og tilsette en tablet med næring for plantene. Så er det bare å vanne og vente på at det gror. Veldig enkelt.

Vekstmedium

Vi blandet 50/50 med perlite og kokos til vårt vekstmedium. Det har fungert utmerket.

Vanningsystem

Her har vi valgt Autopot sine produkter. Fyll på tanken og så får plantene det de trenger av vann. Så kan man heller bruke tiden til å stelle med plantene enn å springe å vanne manuelt.

Mer kommer……

Utstyrsliste.

Her er en oversikt på noe av utstyret vi har kjøpt og hvor vi har kjøpt det.

Vi har ikke kjøpt alt på samme plass.
Her kommer en anbefaling av leverandører:
Planta.dk

2019-03-12T09:46:10+01:00